top of page
Yazarın fotoğrafıCengiz Ayidağa

Çene Ortopedisi tedavisi sırasında dikkat edilmesi gerekenler.

Güncelleme tarihi: 20 Eki 2020

Aparey ( ağız içi ortodontik aygıt) klinikte test edilip kullanım için gerekli notlar hekim tarafından izah edildikten sonra aygıtın o gün itibari ile hekimin belirlediği süre kadar kullanılmaya başlanmalıdır. Aygıtın temizliği her gün mutlaka yapılmalı ve dişler düzenli bir şekilde fırçalanmalıdır. Aygıtın temizliği mümkün ise eczanelelrden edinilebilen protez temizleme fırçalarından (büyük ve geniş) seçilmelidir veya günlük fırçaların kalın ve sert kıllısından tercih edilebilir.


Günlük kullanımda Apareyler yemekte ağızdan çıkartıldığında aparey mutlaka klinikten ücretsiz olarak temin edilebilen muhafaza kabında saklanmalıdır. Yemek tüketildikten ve dişler fırçalandıktan sonra temiz ellerle aygıt tekrardan ağıza yerleştirilmelidir. Apareyler yemek esnasında kağıt peçeteye sarılmışsa genellikle farkedilmeden çöpe atılabilmektedir.


Gece kullanımı gerektiren Apareylerde (ağız içi aygıt) sıklıkla kasların yorgunluğuna bağlı olarak geceleri ağızdan düşebilmektedir. Sabah uyanıldığında ağızda olmayan aygıtın yutulmuş olma ihtimalini göz önüne getiren ebeveyinler mutlaka aygıtı hastanın yatağının etrafında detaylıca araması tavsiye edilmektedir.


Eklem ve çene Ortopedisi tedavisi boyunca hastanın periyodik kontrol randevuları ile takibi gereklidir. Ancak apareyde oluşan kırıklar ve batma gibi negatif durumlarda hekim mutlaka bilgilendirilmeli ve gerekli ise erken randevu düzenlenmelidir.



13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Opmerkingen


bottom of page